Meteen naar de inhoud

Over Margot

Margot woont heden ten dage met veel plezier in Cuijk, maar haar wieg stond in Wijchen. Daar komt ze nog met enige regelmaat bij vriendinnen over de vloer en bezoekt ze haar beide ouders die ziek zijn en in een verzorgingstehuis wonen. Voordat ze naar Cuijk verhuisde heeft ze nog een aantal jaren in Nijmegen gewoond, waarvan geruime tijd met de vader van haar dochter. Al van jongs af aan heeft Margot een rijk sociaal leven en bevindt zich graag in gezelschap van anderen. Ze houdt van het uitgaansleven en tot voor kort was ze hier nog met enige regelmaat te vinden. Helaas zijn zulke avonden niet meer vanzelfsprekend en is onbevangen dansen en lang op de benen staan niet meer mogelijk.

Huisschilder

Als zijnde huisschilder van beroep is Margot nooit vies geweest van hard en fysiek zwaar werk. De afgelopen jaren ging het werk gepaard met steeds meer klachten door vermindering van kracht in haar armen, haar handen en van uitvalverschijnselen in haar benen. Klachten die ze nu achteraf pas kan rijmen met de ziekte MS maar die ze lange tijd heeft proberen te negeren tijdens het uitvoeren van haar werk. Helaas is het onverantwoord en fysiek niet meer op te brengen dit beroep nog langer te blijven uitoefenen. Op advies van de arts is Margot dan ook op non- actief gesteld.

Moeder

Margot is bovenal de trotse moeder van Fara (7). Dat moederschap is ook haar voornaamste drive om alles in te zetten in haar gevecht tegen die vreselijke MS. Vechten tegen de beperkingen van haar lichaam die ze ervaart en tegen het onbegrip van de buitenwereld. Want hoe is het mogelijk dat ze de ene dag nog kan genieten bij een vriendenborrel, terwijl op een andere dag een boterham smeren al voelt alsof ze de marathon gelopen heeft. Onbegrip is misschien nog wel de grootste uitdaging om mee om te moeten gaan wanneer je zo’n voor de buitenstaander onzichtbare ziekte met je meedraagt. Daar komt nog bij dat ze de hoofdzorg draagt voor haar dochtertje en slechts in beperkte mate terug kan vallen op hulp van familie. Wij vrienden, vinden dat ze deze strijd niet alleen hoeft te voeren en staan dan ook voor haar klaar. Gedurende deze campagne én daarna.

“…Het is pas in augustus van dit jaar als ik de diagnose krijg.  Na verder onderzoek blijkt dat ik PPMS heb, de meest agressieve vorm van MS…”

Lees ook…
MIJN VERHAAL